- زمانی که تشریفات عروسی برگزار می شود، خانواده های عروس و داماد تمام تلاش خود را برای پذیرایی از مهمانان می کنند. اما نکته ای که شاید برخی به آن بی توجه باشند، زیبایی سالن عروسی و باغ عروسی است. نحوه طراحی سالن عروسی برای مهمانان اهمیت زیادی دارد. برای طراحی و دکوراسیون سالن عروسی باید به یک سری اصول و نکات توجه شود که عبارتند از:
- اولین فاکتور یک سالن عروسی خوب، داشتن فضای باز و آزاد برای پذیرایی از مهمانان است. از آنجا که در جشن های عروسی، رقص و پایکوبی برای مفرح شدن جشن اهمیت زیادی دارد، فضای سالن باید به گونه ای طراحی شود که مهمانان به راحت باشند و شب خوبی را بگذرانند.
- نورپردازی ها یکی از آیتم های مهم برای برگزاری مجالس عروسی است. نحوه استفاده از نورها و رنگ آنها می تواند این زیبایی را دو چندان کند. برای این کار می تواند در قسمت جایگاه عروس و داماد از نورهای رنگی استفاده کرد. انتخاب رنگ بنفش برای نورها جذابیت خاصی دارد. همچنین می توان از ترکیب رنگ های رنگین کمان نیز استفاده کرد.
- پرده هایی که در سالن عروسی نصب می شوند، باید برخلاف رنگ دیوارها و همچنین کف و سقف سالن باشد. اگر در سالن از سنگ های آنتیک تیره رنگ استفاده شده، پرده ها باید از میان رنگ های روشن انتخاب شوند تا نمود بیشتری داشته باشند. تزئینات دیگر سالن هم شامل رومیزی ها، روکش های صندلی ها و ... می باشد. می توان پرده ها را با رومیزی ها و روکش های صندلی ست کرد.
- گچ بری سالن عروسی قبل از راه اندازی کامل آن صورت می گیرد. این روزها طرح های جدیدی برای گچ بری ارائه می شود. گچ بری ها بیشتر در قسمت سقف جذابیت استفاده می شود و استفاده از نورپردازی ها در لابه لای گچ بری ها زیبایی خاصی را به آن می بخشد. رنگ هایی که برای گچ بری ها استفاده می شود، نیز یک نکته مهم دیگر برای زیبایی سالن عروسی می باشد.
- میز و صندلی هایی که استاندارد هستند، اگر ساعت ها بر روی آن بنشینید، احساس خستگی یا کمر درد نخواهید کرد. جای نشستن صندلی ها باید نرم باشد. میزها باید ارتفاع متناسبی داشته باشند. در عین حال سایز آنها نیز اهمیت زیادی دارد. در صورتی که سالن پذیرایی کوچک است، برای استفاده بهینه از فضا می توان میز و صندلی ها را کوچکتر انتخاب کرد.
- گل هایی که در سالن عروسی انتخاب می شوند باید با یکدیگر متناسب باشند. گل های رز قرمز گزینه های مناسبی هستند. اما بهتر است به نورپردازی ها هم توجه کرد. برای مثال اگر از نور بنفش رنگ استفاده شده، بهتر است گل ها هم با این رنگ سنخیت داشته باشند. گذاشتن گل در ورودی سالن، روی میزها و فضای سالن اهمیت زیادی دارد.
- شمع آرایی هم یکی دیگر از آپشن های زیباسازی فضای سالن عروسی است. شمع های بلند و کشیده زیباتر هستند و باید بر روی تمامی میزها قرار بگیرد. شمعدان هایی که برای میز عروس و داماد استفاده می شود، باید متمایز و زیباتر باشند. شمعدانهای طرح کلاسیک برای میز عروس و داماد زیباتر است. شمع و گل دو ترکیب زیبا در کنار یکدیگر هستند. بنابراین بر روی میزها باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
- مهمترین قسمت یک سالن عروسی جایگاه عروس و داماد است که باید به بهترین شکل ممکن طراحی و تزئین شود. قرار دادن یک پرده بزرگ در پشت سر عروس و داماد با طرحی زیبا، استفاده از نورپردازی در بالای سر آنها، آبنما و سایر طرح های مدرن برای زیبا کردن این قسمت از سالن اهمیت زیادی دارد.
- نکاتی برای باز سازی مشکلات موجود
- بررسی کلی وضع موجود تالار: تصمیم گیری در خصوص دسترسی سالنها، مساحت لابی تالار پذیرایی، فضای میز شام تالار، ایجاد ووید جهت احداث پله برای دسترسی به طبقه بالا. بعد از تهیه نقشه ازبیلت (وضع و شرایط موجود)
- میبایست امکان تغییرات تیغه چینی را بررسی نمایید. به محدودیت محل ستونهای تالار و دیوارهای باربر دقت نمایید.
- بررسی نوع سقف کاذب موجود. در صورتی که سقف موجود کناف باشد احتمالاً تحمل سقف جدید را نخواهد داشت،
- میتوان با شکافتن سقف موجود و بررسی شرایط میزان مقاومت و پایداری سقف را بررسی میشود.
- بررسی وضعیت و موقعیت لولههای آب و فاضلاب زیر سقف: میبایست در محلهای موردنیاز دریچهای پیش بینی کنید که امکان بازدید از لولهها باشد. بخصوص در محلهایی که لولههای فلزی فرسوده وجود دارد.
- بررسی سیستم گرمایشی و سرمایشی تالار: موقعیت دریچهها بر طراحی و قالب کلی سقف و دیوارها تأثیر گذار است. به محل اتصال تراز جدید سقف کاذب و دیوار حتماً دقت شود. در صورتی که دریچه کولر آبی در بالای دیوارهاست سقف را نباید به دیوار بچسبانید.
- تعویض دربها: جهت احداث دربهای جدید و یا تعویض درها با در چوبی جدید نیاز به کلاف فلزی خواهید داشت.
- مسدود کردن نورهای طبیعی: تا جای ممکن باید پنجرهها و روزنههایی که نور طبیعی از آنها منعکس میشود را مسدود کنید. در نظر داشته باشید که تالار احتیاجی به نورهای خارجی مثل نور خورشید ندارد.
- دقت در ترکیب و هارمونی رنگها : در صورتیکه متریال و مصالح تنوع زیادی وجود دارد به همسان سازی مصالح و هارمونی رنگها دقت کنید. تکثر زیاد باعث شلوغی و عدم تمرکز بیننده خواهد شد.
- نوع فرمت سقف کاذب میبایست از جای لوسترها و دریچههای سرمایشی و گرمایشی تالار و هماهنگی با دیوارها تبعیت کند.تاکید بر فضای لابی تالار با افزایش ارتفاع سقف و گسترش فضای لابی. استفاده از قابسازی در دیوارها و سنگهای ابزار خورده.
- ریزه کاریهای معماری و دکوراسیون: در طراحی و دکوراسیون تالار میتوان از آینههای ابزار خوره، پردههای زیبا وسط قابهای دیواری، چهار چوبهای عمیق دربها، معرق سنگها و کفسازی و همچنین از نورپردازی با استفاده از دیوار کوب استفاده نمود.
- 1- داشتن فضای کافی برای پذیرایی از مهمانان
- 2- نورپردازی سالن عروسی
- 3- پرده و تزئینات سالن عروسی
- 4- گچ بری در سالن عروسی
- 5- استفاده از میز و صندلی های استاندارد
- 6- استفاده از گل آرایی
- 7- استفاده از شمع آرایی
- 8- طراحی جایگاه عروس و داماد